• Ngân Phạm

HAPRI TALKS: HEAD - HEART - HANDS

Updated: May 24

Following a series of HAPRI TALKS, on 24 Mar 2021, the workshop “Head, Heart and Hands – Journey is the Destination” took place at campus B University of Economics HCMC. Mr Nguyen Gia Thi, a Vietnamese by heart, German on paper - shared his journey around various countries and positions in the corporate world with Siemens Healthineers. The workshop was hosted by Dr. Vo Tat Thang - the director of Health and Agricultural Policies Research Institute and attracted much attention from both lecturers and students.Dr. Vo Tat Thang - Director of HAPRI

In the charming atmosphere, Mr. Thi shared his same concern with current students about choosing the right career. He admitted the complexity in the labor market and emphasized the importance of self-orientation in each one's life. Under the uncertainty and complexity, asking the right questions (What makes your job calling?, What is your passion? etc.) is so important even though the answers are clear yet. Also, Mr. Thi shared his valuable experience which he gained through 19 years working in the industry in Germany, Spain, and Vietnam,


He values the formula 3Hs (Head, Heart, and Hands), which is the key to success. For him, 2 Hs are never enough, always apply all 3 Hs. He added: “The longest distance is 55 centimeters, which is from your head to your heart and vice versa” to emphasize transferring the knowledge in your head into the excitement and passion in your work. Last but not least, Mr. Thi expressed his happiness when sharing his experience with other people. For him, this created his values and this is much more valuable than anything else.


Interesting questions from audience

In the end, Mr. Thang expressed his regard to Mr. Thi with promising cooperation for the next events of HAPRI.


You can connect with Mr. Thi through LinkedIn and Zalo by scanning QRcode below.


Mr. Thi's Zalo
Mr. Thi's LinkedIn

Mr. Thi facebook: https://www.facebook.com/cannotbeallnumbers


See you on the next HAPRI TALKS event, as well as on other HAPRI events!HAPRI TALKS: HEAD - HEART - HANDS


Tiếp nối chuỗi HAPRI TALKS, ngày 24/03/2021, hội thảo “Head, Heart and Hands – Journey is the Destination” đã diễn ra tại cơ sở B Trường Đại học Kinh tế TP.HCM. Anh Nguyễn Gia Thi, một người Đức gốc Việt - đã chia sẻ hành trình của mình trên nhiều quốc gia với những vị trí khác nhau tại Siemens Healthineers. Hội thảo do Thầy Võ Tất Thắng - Viện trưởng Viện Nghiên cứu Chính sách Nông nghiệp và Y tế chủ trì và thu hút được nhiều sự quan tâm của cả giảng viên và sinh viên.


Trong không khí gần gũi, thân mật, anh Thi đã chia sẻ mối quan tâm của mình dành cho các bạn sinh viên hiện nay về việc chọn ngành nghề phù hợp. Anh thừa nhận sự phức tạp của thị trường lao động và nhấn mạnh tầm quan trọng của việc tự định hướng trong cuộc sống của mỗi người. Trong điều kiện không chắc chắn và phức tạp, việc đặt những câu hỏi phù hợp (Điều gì khiến công việc của bạn hấp dẫn?, Đam mê của bạn là gì?...) là rất quan trọng mặc dù đôi khi câu trả lời đã rõ ràng. Anh Thi cũng chia sẻ những kinh nghiệm quý báu mà ông có được qua 19 năm làm việc trong lĩnh vực công nghiệp tại Đức, Tây Ban Nha và Việt Nam.


Đặc biệt, anh coi trọng công thức 3Hs (Head - Heart - Hands) và cho rằng đây chính là chìa khóa thành công. Với anh, hai Hs (Head - Heart) không bao giờ là đủ mà phải luôn áp dụng cả ba Hs (Head-Heart-Hands). Anh ấy nói thêm: “Khoảng cách xa nhất là 55 cm từ đầu đến trái tim của bạn và ngược lại” để nhấn mạnh việc chuyển giao kiến thức thành niềm đam mê và yêu thích trong công việc. Cuối cùng nhưng không kém phần quan trọng, anh Thi bày tỏ niềm hạnh phúc lớn lao khi chia sẻ kinh nghiệm của mình với mọi người. Đối với anh ấy, điều này đã tạo nên giá trị riêng của anh và nó giá trị hơn nhiều so với bất cứ điều gì khác.


Cuối cùng, thầy Võ Tất Thắng bày tỏ sự cảm kích đến ông Thi cùng với sự hợp tác đầy hứa hẹn cho các sự kiện tiếp theo của HAPRI.


Kết nối với anh Thi qua LinkedIn và Zalo bằng cách scan mã QR dưới đây.


Zalo
LinkedIn

Facebook của anh Thi: https://www.facebook.com/cannotbeallnumbers


Hẹn gặp lại các bạn vào các sự kiện khác của HAPRI!

178 views0 comments