top of page

Meeting: Impact of Climate Change on Public Health in Southern Vietnam with the US Consulate General in HCMC.

Updated: Apr 1

A meeting between HAPRI and the US consulate officers took place on 14 Feb 2022. Associate Prof. Vo Tat Thang - the Director of Health and Agricultural Policy Research Institute (HAPRI) and MSc.Vu Ngoc Tan had an open discussion with representatives of the US Consulate General, including Ms. Caitlin Cassot, the Economic Officer, and Ms. Nhi Nguyen, the Environment, Science, Technology and Health Assistant. Through the meeting, Ms. Caitlin Cassot would like to learn about the research direction of HAPRI relating to the links between climate change and public health in Vietnam.

At the beginning of the meeting, HAPRI's representative, Mr. Tan introduced the institute's human resources, training, research activities, achievements and orientations of HAPRI in the near future which focus on public health, migration and climate change in the Mekong Delta region in particular and Vietnam in general. Besides, Dr. Thang Vo also shared his concerns about the impact of mental health and education on local economic development, especially in Mekong Delta region in Vietnam.

Accordingly, Ms. Caitlin expressed her fascination with the research topics that HAPRI is pursuing and the contributions in research projects HAPRI has achieved since its establishment. At the end of the meeting, both sides agree that future interactions are needed to exchange the research findings and to connect the researchers within the same fields of interest.

__________________________________________________________

Chiều ngày 14/02/2022, đại diện Tổng lãnh sự quán Hoa Kỳ, bà Caitlin Cassot, Viên chức kinh tế Tổng Lãnh sự quán Hoa Kỳ và bà Nguyễn Thị Tường Nhi, trợ lý Môi trường, Khoa học, Công nghệ và Y tế đã có chuyến thăm Viện Nghiên cứu Chính sách Nông nghiệp và Sức khỏe (HAPRI). Đại diện HAPRI, Viện trưởng - TS Võ Tất Thắng và ThS Vũ Ngọc Tân hân hạnh đón tiếp bà Caitlin Cassot và trợ lý. Bà Caitlin Cassot bày tỏ sự quan tâm của Lãnh sự quán Hoa Kỳ đến công tác nghiên cứu của Viện về mối liên hệ giữa biến đổi khí hậu và sức khỏe cộng đồng.

Bắt đầu buổi trao đổi, đại diện phía HAPRI đã giới thiệu về nguồn nhân lực, các hoạt động nghiên cứu, thành tựu và định hướng của HAPRI trong thời gian tới. Trong đó, HAPRI đặc biệt chú trọng đến các vấn đề sức khỏe, di cư và biến đổi khí hậu ở khu vực Đồng bằng Sông Cửu Long nói riêng và Việt Nam nói chung. Bên cạnh đó, TS Võ Tất Thắng đã chia sẻ những băn khoăn của mình về tác động của sức khỏe và giáo dục đối với phát triển kinh tế địa phương, đặc biệt là ở vùng Đồng bằng Sông Cửu Long.

Qua đó, bà Caitlin Cassot thể hiện sự quan tâm đặc biệt đến định hướng nghiên cứu của HAPRI và đánh giá cao những đóng góp trong các dự án nghiên cứu mà Viện đạt được kể từ khi thành lập. Kết thúc buổi gặp mặt, hai bên bày tỏ mong muốn sẽ có thêm nhiều buổi gặp mặt trong tương lai nhằm trao đổi kết quả nghiên cứu và liên kết các chuyên gia trong lĩnh vực nông nghiệp và sức khỏe.